Ungdomar misstänks ha vandaliserat polisbuss

Kalmar Artikeln publicerades
En polisbuss fick två rutor krossade på måndagskvällen.
Foto: Vilhelm Stokstad/TT
En polisbuss fick två rutor krossade på måndagskvällen.

En polisbuss som var ute på uppdrag fick två rutor krossade under måndagskvällen, efter att ha kallats till Rimsmedsvägen för att biträda i ett transportärende till en sjukvårdsinrättning.

– De är på väg till ett handräckningsärende för att utföra en transport. När deras polisbuss står parkerad på gatan utanför den här adressen så har vi fått uppgifter att ungdomar ska ha befunnit sig vid polisbussen och i samband med detta har två stora rutor krossats på bussen. Det var glassplitter både inuti och utanför bussen, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisregion Syd.

En annan patrull fick genomföra transporten och den vandaliserade bussen ska in på service. Ingen är gripen men polisen har hört flera vittnen till händelsen.

Att polisfordon vandaliseras tillhör ovanligheterna, men vid en del utryckningar säkrar man upp med en extra patrull som får vakta bilar.

– När vi åker till riskområden så är det en patrull som får följa med som annars skulle kunna ha använts på annat håll. Det är ett enormt resursslöseri, säger Fredrik Bratt.

Utryckningen i Kalmar på måndagen var inte bedömd som riskfylld, varken utifrån plats eller tidpunkt.

Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse och skriver på sin hemsida att de tacksamt tar emot tips om händelsen.

Vet du mer? Kontakta oss på webb@barometern.se