TV: Så här såg det ut när julgranen flög i Blekinge

Blekinge Artikeln publicerades

Det dåliga vädret ställde till det – julgransflygningen över Kalmarområdet uteblev.

Men i Blekinge var vädret bättre – och så här såg det ut när planen flög över Sölvesborg.

Tidigare på onsdagen berättade vi om att julgransflygningen över Kalmar, Nybro, Färjestaden och Mörbylånga riskerade att ställas in på grund av dåligt väder. Piloterna skulle fatta beslut när de satt sig i flygplanen.

– Vi har pratat med meteorologer och tittat på vädret. Just nu är det en stor brasklapp för Kalmarområdet. Det är även en liten brasklapp för Växjö. Det kan bli så att man hoppar över Kalmar och kör rakt mot Karlskrona från Växjö, sa Helene Nyberg, kommunikationschef på F17 Blekinge flygflottilj.

Och det dåliga vädret ställde till det – vid den tilltänkta tidpunkten, klockan 14.51 i Kalmar, lös flygplanen med sin frånvaro.

Däremot passerade flygplanen ett antal andra orter i södra Sverige. I klippet ovan ses julgranen passera Sölvesborg i Blekinge.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.