TV: Här bärgas bilar från växlingsområdet ”Problem varje år”

Kalmar Artikeln publicerades
Här flyttas en bil från växlingsområdet. Kommunen var sen med att informera om parkeringsförbudet och bilägarna slipper därför att betala för felparkeringen.
Foto:Jonatan Bergöö
Här flyttas en bil från växlingsområdet. Kommunen var sen med att informera om parkeringsförbudet och bilägarna slipper därför att betala för felparkeringen.

Varje år är det samma visa. Bilister ställer sig i växlingsområdet för Ironman – trots parkeringsförbud.

Skyltarna om parkeringsförbud sitter uppe vid infarten till den stora parkeringen som fungerar som växlingsområde under Ironman. Trots det stod ett antal bilar parkerade i området på måndagsförmiddagen. När Barometern var på plats försökte dessutom ytterligare två bilar ställa sig på området, varefter de omedelbart blev utkörda.

– Det är jättejobbigt att det är så här varje år. Jag vet inte vad man ska göra för att komma åt problemet. Det bästa är väl att informera, informera och informera, säger Magnus Lindstrand, ansvarig för växlingsområdet.

Just informationen till bilisterna brast i år då kommunen var sen med att informera om parkeringsförbudet. Boende har rätt att stå i sju dagar med tillstånd och därför borde kommunen ha informerat för minst en vecka sedan, vilket inte gjordes.

– Ja, det blev lite sent med informationen. Så vi kan inte ta betalt för att bilarna flyttas, säger Anders Stridarv på kommunen.

På måndagseftermiddagen flyttade Assistancekåren bilarna till en intilliggande parkeringsplats.

Kommentera, dela och gilla gärna artikeln nedan.