Trängde sig in i bostad och rånade man

Kalmar Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Två personer har anhållits misstänkta för att ha trängt sig in i en lägenhet i centrala Kalmar och sedan hotat och rånat en man.

Det var vid fyratiden på söndagsmorgonen som polisen fick in uppgifter om att två personer trängt sig in i en lägenhet i centrala Kalmar och hotat och rånat en man under natten.

Genom att hota mannen ska gärningsmännen ha tilltvingat sig diverse föremål, bland annat kontanter, smycken och elektronik.

Under söndagen anträffade och grep polisen de båda misstänkta gärningsmännen.

– Eftersom vi visste vilka det var har vi med hjälp av allmänhetens uppgifter påträffat dem i bil i dag, säger Anette Norrsén, jourförundersökningsledare på polisen i Kalmar.

Det rör sig om två män i 30-årsåldern som nu misstänkta för rån. Båda två anhölls under söndagen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.