Trafikverket varnar för jordgubbsförsäljning längs vägen

Kalmar Artikeln publicerades

I ett pressmeddelande varnar trafikverket om de faror som kan uppstå vid jordgubbsförsäljningen längs våra vägar. Står en försäljare för nära vägbanan utgör denne en fara för både sig själv och de trafikanter som färdas på vägen. De bilar som stannar vid försäljningsställen och inte parkerar tillräckligt långt utanför vägbanan utgör också en fara för trafiken, menar trafikverket.

- Alla som vill sälja bär ska ansöka om tillstånd så att vi kan få en trafiksäker situation både för försäljare och trafikanter. Den som beviljats tillstånd anvisas till en säker plats längs vägen, till exempel vid en rastplats eller annan plats med säker avfart. Sen bör du som säljare vara uppmärksam på din omgivning om du befinner dig på en trafikerad plats, en olycka händer lätt, säger Veronika Jarl, trafikingenjör på Trafikverket, i pressmeddelandet.

Trafikverket uppmanar förare att ställa sig frågan ”Ska jag verkligen stanna?” och förklarar ytterligare att en tumregel är att aldrig stanna vid ett försäljningsställe där hastigheten på vägen är högre än 80 km/h.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.