Klart: Nya sandskapelser även i sommar

Kalmar Artikeln publicerades
Sandskulpturfestivalen 2018.
Foto: Mats Holmertz
Sandskulpturfestivalen 2018.

Sandskulpturfestivalen blir av även 2019.

Nu kan sandskulptörerna söka in till tävlingen.

– Vi kommer säkert att få se några av världens bästa sandskulptörer, säger Edwin Böck.

På fredagen öppnade ansökan för 2019 års evenemang och i mitten av maj beräknas det vara klart vilka som blir årets konstnärer.

Antalet lag som får delta är begränsat till sju.

– Festivalen är den enda av sitt slag i Sverige, så intresset för att vara med brukar vara stort. Förra året deltog konstnärer från Sverige, Italien, Ryssland, Ukraina, Storbritannien, Nederländerna, Norge, Irland, Lettland, Tyskland och Kanada. Vi kommer säkert att få se några av världens bästa sandskulptörer i Kalmar även i sommar, säger Edwin Böck i ett pressmeddelande.

Sandskulpturfestivalen har varit ett populärt inslag i Kalmar under sommaren och årets festival blir den sjunde i ordningen.

– Sandskulpturfestivalen är ett evenemang som sticker ut och som får stor uppmärksamhet även utanför Kalmar. Eftersom skulpturerna brukar stå kvar ganska länge är det ett populärt besöksmål under flera veckor och inte bara under festivalveckan, säger Pär Israelsson på Destination Kalmar.

Årets festival blir den sjunde i ordningen och hålls den 8–12 juli.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.