Toppolitiker inleder privat relation

Kalmar Artikeln publicerades

Kommunalrådet Johan Persson (S) och oppositionsrådet Malin Petersson (M) inleder ett privat förhållande. Vad det innebär för deras politiska framtid är okänt.

I ett pressmeddelande kommenterar Persson och Petersson sin relation.

"Vi vill på detta sätt ge vår bild av de rykten som spridits den senaste tiden:

Att förena ett privatliv med att vara en offentlig person är definitivt inte enkelt. Det har vi fått erfara.
Att gå igenom en separation med en efterföljande skilsmässa är en väldigt jobbig process för alla inblandade parter. Sedan en tid tillbaka är vi i denna situation. Det är inget man planerar för eller går och drömmer om genom livet. Vi vill därför, med hänsyn till våra familjer, vädja om respekt och lugn.

Vi kan bekräfta att vi har ett förhållande. Vi har, mot alla odds, kapitulerat för de känslor som kan uppstå mellan två människor.
Vi inser att ett framtida fastare förhållande är svårt att förena med våra respektive roller. Mot den bakgrunden har vi haft och kommer också fortsätta att ha en dialog med våra respektive partier. Lösningar och tidsplaner för hur detta ska hanteras får vi och våra partier återkomma till.

Att vi sedan en kort tid tillbaka har ett förhållande har definitivt inget samband med den samverkan som våra partier haft kring framförallt tillväxt och näringslivsfrågor, en sådan samverkan har funnits mellan socialdemokraterna och moderaterna under många år. I tillväxtgruppen, som är ett uttryck för behovet av breda lösningar, ingår också centerpartiet. Detta samarbete etablerades redan under förra året.
Vi vill, återigen, vädja om respekt och lugn för oss och våra familjer. Det har varit en tuff tid för alla inblandade.

Vi kommer mot denna bakgrund inte att ge några ytterligare kommentarer om vårt förhållande eller vårt privatliv."