”Tjommen” öppnar ny spelbutik – i Baronen

KALMAR Artikeln publicerades
Thomas
Foto: Arkiv
Thomas "Tjommen" Arvidsson öppnar butik i Baronen.

Thomas "Tjommen" Arvidsson som driver spelbutiken i Berga centrum öppnar nytt – i Baronen.

– Jag släpper inte Berga, jag kommer vara på båda ställena, säger han.

Tillsammans med Thomas Karlsson har ”Tjommen” drivit spelbutiken i Berga centrum i drygt tio år. Efter vårens brand som slukade deras lokaler flyttade verksamheten in hos grannen ICA Supermarket.

– Vi har kontrakt på ett år, därefter vet vi inte vad som händer. Målsättningen är att vara kvar i Berga för alltid, men var någonstans får framtiden utvisa. Vi har inte hört så mycket om vad som ska hända i centrum och om vi ska vara kvar på Ica behöver vi nog en lite större lokal om det ska fungera.

Men nu är det klart att ”Tjommen” på egen hand öppnar ytterligare en butik. Han tar över lokalen i Baronen som tidigare varit en spelbutik och senast hyst en blomsterhandel. Konceptet blir detsamma som i Berga.

– Det blir i princip samma, inga större skillnader alls.

Flera spelbutiker i centrum har lagt ner de senaste åren, men Thomas Arvidsson är inte orolig. Tvärtom.

– Jag är ganska säker på att det finns en marknad. Nu har vi också Linnéuniversitetet som extra dragplåster, när det är fullt pratar vi 8 000 elever, det är som en liten stad sett till mängden.

Den nya satsningen har ingen koppling till branden i Berga, säger ”Tjommen”. Han berättar att planerna på att öppna en butik i centrum har funnits i flera år.

– Processen blev lite försenad på grund av branden, men vi räknar med att kunna öppna i juli månad, säger han.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.