Swishade pengar till banklån – möttes av tystnad

Kalmar Artikeln publicerades

Kvinnan trodde hon skulle få ett förmånligt lån.

Men några pengar såg hon aldrig röken av.

Nu åtalas en 23-årig Kalmarbo för att ha lurat kvinnan på tusentals kronor.

Enligt polisanmälan hittade kvinnan för ungefär två år sedan ett erbjudande om att låna pengar till låg ränta i en Facebook-grupp. Efter att ha bestämt sig för att slå till följde därefter en mejlkonversation med en person där det bestämdes att hon skulle få låna 2,1 miljoner kronor mot att hon betalade en säkerhet på 6 912 kronor.

När kvinnan sedan ska ha bett om att få prata med en person ringde Kalmarbon upp. Kvinnan ska då ha tyckt att det kändes bra och swishade därefter beloppet till Kalmarbon.

Därefter har kvinnan försökt få kontakt med Kalmarbon för att få sina pengar tillbaka, men utan att lyckas. Enligt kvinnan är Kalmarbons telefon numera avstängd.

Nu åtalas Kalmarbon vid Kalmar tingsrätt för bedrägeri. Enligt åklagaren hade mannen ingen avsikt att betala ut något lån till kvinnan. Till åklagarens bevisning finns utöver förhören med kvinnan och Kalmarbon, som förnekar brott, också sms mellan kvinnan och Kalmarbon, dokumentation över swishöverföring, kontoutdrag samt uppgifter från Kalmarbons bank.

Kvinnan yrkar också på skadestånd på det swishade beloppet av Kalmarbon.