Stort bråk i centrum – en timme innan misstänkta mordförsöket

Kalmar Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Delar av ett skjutvapen har hittats efter det misstänkta dråp- eller mordförsöket vid centralstationen på måndagskvällen.

En timme tidigare ska det ha varit ett stort bråk med ett 25-tal ungdomar utanför Baronen.

Polisen misstänker också att det skedde droghandel på platsen.

I nuläget ser de dock inget samband mellan någon av händelserna.

Två personer fördes till sjukhus med stick- och skärskador i samband med ett bråk vid centralstationen vid 18.30-tiden på måndagen.

– Eventuellt finns det fler skadade som en följd av det här bråket, säger polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

En av de skadade personerna kunde lämna sjukhuset redan samma kväll men den andre, en man i 20-årsåldern, vårdades på tisdagseftermiddagen fortfarande på sjukhus.

Dock inte med livshotande skador.

– Läget är allvarligt men stabilt, säger Simon Leijnse, presskommunikatör på landstingets pressjour.

Händelsen rubriceras som försök till dråp, alternativt försök till mord. Två män i 20-årsåldern har anhållits för det misstänkta brottet och polisen söker efter vittnen.

Under måndagen förhördes flera personer och vid 20.20-tiden när polisen genomförde sin brottsplatsundersökning hittades delar av ett misstänkt skjutvapen.

– Vi undersökte papperskorgar och soptunnor och då hittades ett licenspliktigt skjutvapen som inte var komplett, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson från polisen.

Har ett skjutvapen använts i bråket?

– Inte vad jag känner till.

Är någon av de skadade misstänkta för brott?

– Det har jag ingen uppgift om alls.

En timme innan det misstänkta dråp- eller mordförsöket var det ett stort bråk på Skeppsbrogatan, enligt uppgifter till tidningen var det utanför Baronen. Där ska ett 25-tal ungdomar ha varit inblandade, enligt polisen. Det finns dock inga uppgifter om att någon ska ha kommit till skada.

I nuläget ser polisen ingen koppling mellan händelserna, men polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson tycker att det är konstigt att det på kort tid sker flera större händelser i närheten av varandra.

När polisen patrullerade vid Skeppsbrogatan efter bråket såg de en man i 30-årsåldern som de misstänkte höll på att sälja narkotika.

– Vi misstänker att han är på väg att avsluta en narkotikaöverlåtelse. Han försökte kasta i väg en påse med misstänkt narkotika, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Mannen misstänks för narkotikabrott genom överlåtelse samt för innehav och eget bruk av narkotika och fördes till polisstationen i Kalmar vid klockan 17.20 på måndagen.

Polisen har inga misstankar om att det misstänkta narkotikabrottet har någon koppling till själva bråket, mer än att det uppdagades i samma veva.

Vet du mer om händelserna? Kontakta oss på webb@barometern.se eller på 0480–592 44.