Storbildsskärmen får ny plats inför kvartsfinalen

Kalmar Artikeln publicerades
Så här ska det se ut på lördag.
Foto: Gunilla.Hallerström
Så här ska det se ut på lördag.

Storbildsskärmsvisningen av Sveriges åttondelsfinal på Larmtorget blev en knökfull succé. Även kvartsfinalen mot England på lördag kommer Kalmarborna kunna se tillsammans - men denna gång på Fredriksskans.

I samband med matchen tidigare i veckan packades Larmtorget med rejält med folk som tillsammans fick uppleva glädjen när Sverige tog sig vidare till kvartsfinal i fotbolls-VM. Storbildsvisningen var så pass välbesökt att folk inte fick plats och valde att vända.

Sedan dess har kommunen arbetat för att hitta en lösning för att även kunna visa matchen mot England på lördag. På torsdagen presenterades den: Kvartsfinalen kommer att visas på Fredriksskans.

Så här såg det ut på Larmtorget under åttondelsfinalen.
Foto: Mats Holmertz
Så här såg det ut på Larmtorget under åttondelsfinalen.

– Det var det fantastiskt kul förra matchen. Vi väljer nu att flytta på grund av att vi förväntar oss ännu mer folk denna gång och för att alla inte fick plats sist, säger Johan Göransson från Destination Kalmar.

– Vi är ett gäng som har jobbat med det här sen senaste matchen. Vid halv tre i natt löste sig det sista. Det är inte bara att kasta upp en skärm. Det är många rättigheter som ska falla på plats.

Storbildsskärmen kommer att placeras på själva fotbollsplanen där besökarna kommer att kunna placera ut filtar, brassestolar och picknickkorgar. De som vill kommer även att kunna sitta på läktaren.

Ena planhalvan vigs åt storbildsskärmen och dess publik. Den andra halvan blir ett område för barnaktiviteter så som ansiktsmålning och frisparksläggning.

– Det kommer att bli en härlig inramning för en fin familjefest.

Evenemanget är gratis och Fredriksskans portar slår upp klockan 13.30. Matchen startar sedan vid 16.00.

– Det kommer att var tryggt och bra säkerhet med mycket vakter på plats, säger Johan Göransson.

– Vi hoppas på mycket folk och en stor familjefest. Det vore härligt att få en välfylld arena med blågula färger.