Stor räddningsinsats avblåst i Kalmar

KALMAR Artikeln publicerades

Ett stort räddningspådrag larmades på måndagskvällen till vattnet utanför Bergaudd efter ett misstänkt drunkningstillbud. Insatsen kunde dock strax avblåsas.

Larmet kom vid 19.30-tiden från en person som trott sig ha sett en tom kanot driva runt ute på sundet. Räddningstjänst och sjöräddningssällskapet kallades till platsen och sjö- och flygräddningscentralen kopplades in.

– Man drog på stort, säger Camilla Nilsson, larmoperatör vid Trygghets- och larmcentralen i Kalmar.

Men snart kunde hela insatsen avbrytas.

– Yttre befäl såg att det inte handlade om en kanot som drev runt på vattnet utan något annat föremål så det var ingen som var i nöd, säger hon.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.