Startlistan för årets Ironman är klar

Kalmar Artikeln publicerades

Motionärerna är redan anmälda. 2700 platser är fyllda. Ironmans startlista bjuder på alltifrån näringslivsprofiler och artister till sportprofiler och ironmanveteraner.

Deltagarna kommer huvudsakligen från Sverige, men det finns anmälningar från Storbritannien, Tyskland, Malta och Thailand. USA, Spanien, Norge och Indien är också representerade. Tävlingsansvarige Henrik Brovell nämner ett namn först av alla efter att ha tittat på startlistan.

– Ted Ås är lite kul. Han är en riktig profilkille, har vunnit i Kalmar och kört massor av gånger innan vi fick Ironmanstatusen. Sedan körde han Ironman som proffs 2012 och kom på 15:e plats. Så det här blir lite av en comeback, säger Henrik Brovell.

För de riktigt Ironmanfrälsta finns också Viktoria Johnsson, som är den kvinna som har gjort flest Ironman i Sverige. Och så Magnus Nyberg, som tidigare har varit pressansvarig för Ironman Kalmar men nu kör loppet själv.

– Han körde faktiskt både 2012 och 2013 samtidigt som han jobbade, berättar Henrik Brovell.

Bland näringslivsprofilerna finns Hansabyggs Mikael Åhlund och LW-fastigheters Anders Jalmander, till exempel. Det finns också gott om sportprofiler från andra sporter än triathlon på listan. Till exempel Lindsdals fotbollsprofil Robert Bjurling, handbollsspelaren Maja Jägerbrink och Nybro Flames tidigare kapten Adam Kjellström. Sskidprofilen Robin Bryntesson, som har tagit SM-guld och tre junior-VM-guld, tävlar för Sockertoppen IF. Sockertoppen är ett läger som han startade för ungdomar med diabetes.

De som följde förra årets Ironman, vid målgången eller via våra sändningar, minns säkert "dansmannen" Roger Culmsee. Han kommer också tillbaka i år.

– Sedan är ju artisten Daniel Adams-Ray med i år igen. Det är kul, han brukar hålla låg profil och fokusera mycket på själva idrottsprestationen, säger Henrik Brovell.

Även komikern Måns Möller kommer tillbaka till Kalmar, efter att ha kört förra året. Något direkt drömnamn har inte tävlingsledaren, men en del deltagare vore roliga att ha med, säger han.

– Prins Fredrik körde ju i Köpenhamn. Om vi kunde locka prins Daniel eller Carl Philip, eller Victoria eller Madeleine, vore det häftigt, säger Henrik Brovell.