"Som de gamla reklambilderna på husen i New York"

Kalmar Artikeln publicerades
Stockholmaren Daniel Fahlström var i unga år graffitimålare, men utvecklade sin talang till motivlackering och fasadmålningar.
Foto:Suvad Mrkonjic
Stockholmaren Daniel Fahlström var i unga år graffitimålare, men utvecklade sin talang till motivlackering och fasadmålningar.

Husfasaden längs Esplanaden har fått ett helt nytt utseende.

I ett par dagar har det stått en bygglift längs Esplanaden i höjd med restaurangen Kallskänken. Det är inget fel på huset. Byggliften står där för att fasadmålaren Daniel Fahlström ska kunna göra sitt jobb.

– Jag gör en fasadmålning på uppdrag av Kallskänken, säger stockholmaren Daniel Fahlström.

Tidigare hängde en stor reklamvepa på samma plats där fasadmålningen nu finns. Kallskänken har länge velat få målningen gjord.

– Vi började diskutera med Kalmar läns museum och serviceförvaltningen för ett år sedan. Det känns kul det äntligen blir gjort, säger Petter Elmeroth som jobbar på Kallskänken.

Huset där Kallskänken bedriver sin verksamhet i var tidigare en bilverkstad. Någon fasadmålning har aldrig tidigare funnits på huset.

– Vi vill att det ska se ut som de gamla reklambilderna på husen i New York. Jag tror att väggmålningar ligger i tiden. Det kan göra stadsbilden mycket snyggare, säger Petter Elmeroth.