"Som att bjuda till fest och hoppas någon ska komma"

KALMAR Artikeln publicerades
Foto:Claudio Bresciani/TT

Kalle Zackari Wahlström kommer till Kalmar den 27 maj. Programledaren och föreläsaren ska inviga en ny aktivitetsplats på Rävspelet.

Vad tänkte du när du fick frågan om att inviga aktivitetscentret?

– Det är kul att komma till Kalmar. Jag har inte varit där sedan min brorsa (Erik Haag, reds anm.) jobbade på Radio Kalmar, runt 1990. Det är roligt att komma ut och prata om träning. Jag har massa grejer jag vill säga.

Som vadå?

– Jag kommer att prata om hur man ska tänka kring träning för att det inte ska kännas hemskt. Det behöver inte göra det.

Varför engagerar du dig så i träning?

– Det är knasigt med träning. Folk har för sig att det är så svårt. Det är kul att få berätta att det inte är så, det brukar vara en ögonöppnare för folk. Träning har gjort mitt liv bättre. Alla blir gladare av att träna. Att ge den lusten till andra är att få ge något fint.

Har du sett hur aktivitetsplatsen i Kalmar ska bli?

– Nej, det ska bli jättespännande. Jag hoppas att det blir lyckat. Det är läskigt att bygga en sådan där grej, det är som att bjuda in till fest och hoppas att någon ska komma. Men det handlar bara om att inte låta sig knäckas om folk inte kommer direkt. Det är bara att fortsätta.

Det blev lite tokigt i sociala medier när vi skrev om dig senast.

– Haha, för mig var det som ett skämt. När man delade intervjun på Facebook valde den en bild på min bror, fastän det var rätt bild i er artikel. Jag får höra så ofta att jag pratar som min bror, jag står alltid i skuggan av honom. Då var det så kul att det kom upp en bild på honom när det äntligen var en artikel om mig.

Kalle Zackari Wahlströms instagramkonto.