Sökes: Barn och ungdomar med småländsk dialekt

Kalmar Artikeln publicerades

I vintras spelades Enkelstöten in i Kalmar. Nu är det dags för nästa tv-projekt. Produktionsbolaget Memfis söker barn- och ungdomar med småländsk dialekt till en ny dramakomedi.

– Det vore kul att hitta riktig småländska, säger Maggie Widstrand, rollsättare på Memfis.

Maggie Widstrand är barn- och ungdomsrollsättare på produktionsbolaget Memfis. Under de närmaste veckorna kommer hon besöka bland annat Jönköping, Kalmar och Växjö.

Anledningen? Produktionsbolaget jagar birollsinnehavare till en ny tv-serie och kravet är att barnen ska prata småländska.

– Det är ofta man fejkar dialekter, men det vore kul att hitta riktig småländska, säger Maggie Widstrand.

Hon har själv släkt från Småland, men tycker sig ha sett en förändring i den småländska dialekten på sistone.

– Barn och ungdomar pratar inte så mycket småländska längre, jag tycker det känns som om det håller på att suddas ut, säger Widstrand som mejlat ut information om sökande efter skådespelare till samtliga skolor i hela Småland.

Vad tv-serien kommer handla om är fortfarande hemligt, men Maggie berättar att man söker en tjej i 17-20-årsåldern för en större biroll – och flera yngre barn i mindre biroller.

– Vi hoppas att den större tjejrollen blir klar innan slutet på oktober, säger hon.

Vad betyder småländskan för dig?

– För mig är småländskan viktig. Min mormor kom ifrån Fagerhult och jag älskade att lyssna på när hon berättade sagor. Jag tyckte hon lät som Astrid Lindgren.

Den 20 september kommer det bli offentligt vad tv-serien handlar om, vem som regisserar och vilken tv-kanal serien kommer sändas i.

Inspelningen kommer att pågå mellan mars till maj 2018.

Memfis har bland annat producerat filmerna Jalla Jalla, Tillsammans och Fucking Åmål.

Här kan du tagga någon som du tycker borde söka till tv-serien