Skallgång efter försvunnen

Kalmar Artikeln publicerades

Missing People genomför på lördag en skallgång efter Göran Lundblad i Kalmar som varit försvunnen sedan slutet av augusti.

Missing People Sweden fick stor uppmärksamhet när man förra veckan hittade en nioårig flicka som varit försvunnen i Göteborg. Barometern har tidigare skrivit att organisationen är på gång till Kalmar län och att flera personer ska utbildas i början av december.
Men redan nu på lördag arrangerar Missing People sin första skallgång i länet. Då ska man leta efter 63-årige Göran Lundblad som varit försvunnen sedan han lämnade sin bostad den 31 augusti. Hans bil hittades i Funkabo och skallgången kommer att utgå därifrån.
– Vi kommer att söka av ett område på två kilometer från platsen där hans bil fanns. Vi kommer att fokusera på närliggande vattendrag och skogsområden, säger Therese Tang, operativ chef i ledningsgruppen på Missing People i länet.

Missing People har meddelat polisen om skallgången. Hur många som kommer att delta är oklart.
– Det vet jag först på lördag, men jag kan säga att tele­fonerna har gått varma, säger Therese Tang.
För att få vara med och söka måsta man vara 18 år. Oömma kläder och något varmt att dricka rekommenderas.
Sedan försvinnandet saknas Göran Lundblads pass, pengar och en väska med kläder. I början utgick polisen från att han gett sig av frivilligt. Men vänner och anhöriga tvivlar på att han bara skulle lämna och hålla sig borta så lång tid, dessutom borde pengarna han fick med sig vara slut. Polisen utesluter inte att han utsatts för brott.