SJ tar över Öresundståg

KALMAR Artikeln publicerades
Öresundståg öresundstågen tåg perrong Karlskrona Centralstation
Foto: Mattias Mattisson
Öresundståg öresundstågen tåg perrong Karlskrona Centralstation

Från och med december 2020 är det SJ som kommer att få uppdraget att köra och underhålla Öresundstågen.

– Att vi fått förtroende att driva och utveckla Öresundståg är fantastiskt. Vår målsättning är att bedriva en kollektivtrafik som får ökad attraktionskraft och bidrar till tillväxt och ökad livskvalitet i Södra Sverige, säger Crister Fritzson, vd SJ AB, i ett pressmeddelande.

Det är de regionala trafikhuvudmännen som äger Öresundståg som beslutat att SJ får uppdraget att köra och underhålla Öresundstågen från december 2020 och åtta år framåt.

Öresundstågs system består av tre olika linjer från Göteborg, Kalmar och Karlskrona som går till Köpenhamn och Helsingör via Malmö.

– Att köra och underhålla Öresundståg ställer höga krav på oss. SJs målsättning är att bedriva en så attraktiv trafik att befintliga och nya resenärer väljer Öresundståg för sina resor i södra Sverige, säger Crister Fritzson, vd SJ AB,

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.