Signalfel och gräsbränder orsakar störningar i tågtrafiken

Kalmar/Alvesta Artikeln publicerades

Det är störningar i tågtrafiken mellan Kalmar och Alvesta på grund av ett omfattande signalfel. Signalfelet, som inträffade i Emmaboda, är avhjälpt men tidigare inställda tåg på hel- och delsträckor kvarstår under eftermiddagen, uppger Trafikverket.

Mellan Alvesta och Hässleholm är det också problem i tågtrafiken med anledning av flera gräsbränder utmed banvallarna mellan Alvesta och söder om Blädinge.

• Öresundståg är inställda på delsträckan Älmhult-Alvesta och omvänt.

• Krösatåg är inställda på delsträckan Vislanda-Alvesta och omvänt.

”Bussar ersätter inställda Öresundståg och Krösatåg i begränsad omfattning”, skriver Trafikverket på sin hemsida och hänvisar resenärer till sina respektive tågbolag för ytterligare information.

Prognosen för när tågtrafiken kan återupptas är satt till ”tidig kväll”.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.