SAS-plan skulle till Kina – vände över Kalmar

Kalmar Artikeln publicerades
En Airbus 340, samma typ av plan som fick vända tillbaka till Köpenhamn när det hade nått Kalmartrakten.
Foto: Johan Nilsson/TT
En Airbus 340, samma typ av plan som fick vända tillbaka till Köpenhamn när det hade nått Kalmartrakten.

Planet skulle ända till Shanghai från Köpenhamn. Men det nådde inte längre än Kalmar-trakten.

SAS-planet, av typen Airbus 340, uppges ha haft problem redan före starten från Köpenhamn. Avgången blev ungefär en timme försenad på lördagskvällen, skriver Kvällsposten.

Piloterna la planet med 251 personer ombord i den vanliga flygkorridoren mot Fjärran Östern, över Kristianstad in i Småland. Men i nivå med Kalmar vågade besättningen inte fortsätta, utan vände tillbaka mot Köpenhamn.

– Man gjorde bedömningen att det inte skulle gå att genomföra flygningen, säger Randi Baasch vid SAS presstjänst till tidningen.

Passagerarna fick byta till ett ersättningsplan, som kom i väg nästan fyra timmar försenat.

LÄS MER:

Barometern har tidigare berättat om den flitigt trafikerade flygkorridoren i luftrummet över Kalmar och Öland – här kan du läsa mer om det:

Här kan du se en grafik över flygstråken i vårt luftrum:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.