Samlad röst för E22 ger bättre effekt

Stufvenäs Artikeln publicerades

Förbifart Rinkabyholm är bara en del i förbättringen av E22 genom länet. Flera utmaningar återstår. Nu tar sydostregionen ett samlat grepp för att få större del av den nationella kakan.

Årets andra lunchmöte med Kalmarsund Promotion bjöd på en livlig diskussion om länets infrastruktur i allmänhet och E22 i synnerhet.

– För första gången har samtliga regioner i Blekinge, Kronoberg och Kalmar enats kring att föra en gemensam påverkan på regeringen när det gäller infrastrukturen. En samlad röst ger mycket bättre effekt än att varje region själva lobbar, säger Anders Borgehed som är regionchef för Sydsvenska Handelskammaren i sydost.

Anders Åkesson, Johan Persson, Thomas Carlzon, Karin Ekebjär, Anders Borgehed och Malin Söderström under fredagens Promotionlunch.
Foto: Jonatan Bergöö
Anders Åkesson, Johan Persson, Thomas Carlzon, Karin Ekebjär, Anders Borgehed och Malin Söderström under fredagens Promotionlunch.

Regionförbundets turismsamordnare Karin Ekebjär gav besöksnäringens synpunkt på ett bra vägnät, företagaren Malin Söderström berättade om utmaningen att flytta sitt företag från London till Torsås – och så var det en livlig paneldebatt mellan landshövding Thomas Carlzon, riksdagsman Anders Åkesson (C) och Kalmars kommunalråd Johan Persson (S).

– När jag jobbade på Ikea var möjligheten till pendling till och från Älmhult a och o för oss. Inte bara stat och kommun utan också näringslivet spelar en stor roll för infrastrukturens utbyggnad, säger Thomas Carlzon.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.