Så ska nya kulturkvarteret byggas om

Kalmar Artikeln publicerades

Hur ska gamla posthuset byggas om till nytt bibliotek? Den frågan kan få ett lite mer konkret svar när dörrarna nu öppnas för allmänheten.

På lördagen välkomnas intresserade Kalmarbor för första gången in i gamla posthuset, inför ombyggnaden till nytt bibliotek.

Det är kultur- och fritidskontoret som bjuder in alla intresserade till en medborgardialog. Bibliotekspersonal finns på plats för att visa hur det delvis kulturminnesskyddade posthuset vid Sveaplan ska byggas om.

Politiker ska också finnas på plats och svara på frågor kring det kommande kulturkvarteret, som även inbegriper det nuvarande biblioteket.

Frågan om kulturkvarteret vid Systraströmmen har blivit en långbänk i Kalmars kommunpolitik. Men beslut finns om att flytta det nuvarande biblioteket in i det gamla posthuset från 1940-talet, och flytta kulturskolan och förskolan Måsen in i det nuvarande biblioteket.

Det är fastighetsbolaget Klövern som äger posthuset, och tanken är att ombyggnaden ska sätta i gång nu i sommar och att biblioteket ska kunna flytta in om drygt ett år.