Så många länsbor vann miljoner 2018

KALMAR Artikeln publicerades
Foto: Noella Johansson/TT

12 länsbor vann minst en miljon kronor på spel under 2018, uppger Svenska spel. Elva personer från Kalmar län fick också skrapa Triss i tv under fjolåret.

Den totala vinstsumman som Svenska spel delade ut under 2018 minskade jämfört med året före, meddelar spelbolaget. Antalet miljonvinnare i Kalmar län blev dock två fler. Sammanlagt 19 712 718 kronor delades ut till 12 vinnare.

– Vi kan konstatera att det främst var på nummerspel och lotter vinnarna i länet plockade hem högvinsterna, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel Tur.

Tre av miljonvinsterna kom på Lotto i augusti då tre män, i Hultsfred, Västervik och Oskarshamn kasserade in storkovan. I januari vann också en man från Kalmar hela 3,3 miljoner kronor på Stryktipset.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.