Så blir Design Onlines nya storsatsning i Smedby

Smedby Artikeln publicerades
Grafitgrå ytterväggar och tolv meter högt. Så här ska Design Onlines nya lager- och kontorsbyggnad i Smedby se ut.
Grafitgrå ytterväggar och tolv meter högt. Så här ska Design Onlines nya lager- och kontorsbyggnad i Smedby se ut.

Tolv meter högt, grafitgrå ytterväggar och med ett fönsterparti som nästan når från golv till tak.

Så kommer Design Onlines nya lager- och kontorsbyggnad i Smedby se ut.

På fredagens möte beviljade samhällsbyggnadsnämnden bygglovet för Design Onlines planerade nybygge i Smedby.

– Det är jättespännande att de vill satsa och bygga i Kalmar, säger Mattias Adolfsson (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Den nya kombinerade lager- och kontorslokalen ska får en byggnadsarea på 8 190 kvadratmeter där större delen av den tolv meter höga byggnaden uppförs i ett plan. I den norra delen byggs det dock till ett entresolplan som ska husera kontor och personalutrymmen. Det innebär att totalarean blir 9 550 kvadratmeter.

Fasaden ska bli grafitgrå men bryts av på ett ställe av ett fönsterparti som nästan når från golv till tak. Taket blir ett sadeltak med en svag lutning.

– Det känns väldigt kul att vi beslutat oss för den här satsningen som ger oss stora möjlighet att fortsätta växa. Det här gör att vi kan både två- och tredubbla vår omsättning, sade Design Onlines vd Bank Bergström till Barometern i en artikel före jul.

Omsättningen i bolaget var senaste räkenskapsåret 215 miljoner kronor. Drygt 100 anställda finns på årsbasis, men under Black Friday-perioden och under julhandeln arbetar omkring 150 personer i företaget.

Den nya lager- och kontorslokalen beräknas stå klar hösten 2019.

Läs mer om Design Online: