Royal Design lägger ner i Göteborg – satsar på Kalmar

KALMAR Artikeln publicerades
Foto: Karin Lagerström

E-handelsjätten Royal Design group stänger sitt kontor i Göteborg – i ställer satsar företaget på Kalmar. 14 av tjänsterna flyttar till Kalmar där företaget har sitt säte.

E-handelsföretaget Royal Design, med huvudkontor i Kalmar, stänger sitt lokalkontor i Göteborg den 1 februari. 20 personer berörs av nedläggningen – men samtliga blir erbjudna jobb i Kalmar och Stockholm.

I Kalmar kommer kundtjänst, ekonomi och it vara placerade, medan inköp och marknad kommer stationeras i Stockholm.

– Vi har bestämt oss för att avveckla enheten i Göteborg. Samtidigt gör vi en jättesatsning i Kalmar. Det är här och i Orrefors som vi kommer anställa flest, säger Andreas Ekberg, en av grundarna till Royal Design.

Hur reagerade personalen i Göteborg?

– Kundtjänstpersonalen är positiv. De som inte väljer att flytta med kommer vi erbjuda andra tjänster. På kundtjänst kommer vi säkerligen behöva anställa fler också, det kräver mycket personal och är något vi satsar på, säger Ekberg.

I dag är cirka 50 anställda på Royal Design i Kalmar – men det kommer bli fler, enligt Ekberg.

– Tanken är att vi ska upp på 100-110 anställda, det kommer ske successivt. Våra hyresgäster i Kalmar (Meridium) kommer snart flytta till ett eget kontorshus och då har vi ett eget hypermodernt kontor.

Personalen i Göteborg har två veckors betänketid på sig.