Region Kalmar varnar för solen

Kalmar län Artikeln publicerades

I ett pressmeddelande på Region Kalmars hemsida varnar man om solens påverkan på barn.

– Ni som har bebisar bör tänka på att skydda dem från solen, täck barnet med svala kläder och solhatt, säger Ann-Carin Larson, sjuksköterska inom barnhälsovården i pressmeddelandet.

Enligt meddelandet är solkräm ingenting som ska ersätta så kallade UV-kläder men det går bra att kombinera dem båda, krämen får verka där kläderna inte kan täcka. Tips om att undvika solen mitt på dagen ges då solen är som starkast just då.

– Extra vätska kan behövas, erbjud amning om ni ammar och vatten till äldre barn. Vid extremvärme kan vätskeersättning vara bra. Är ni osäkra kan ni rådfråga 1177 Vårdguiden, Barnhälsovården eller apotek. Om ni vill bada utomhus är det bra att kontrollera på kommunens hemsida vilken kvalitet vattnet har, säger Ann-Carin Larson, sjuksköterska inom barnhälsovården i pressmeddelandet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.