Rån mot livsmedelsbutik i Kalmar

Kalmar Artikeln publicerades

En maskerad person beväpnad med ett pistolliknande föremål rånade på torsdagskvällen Mikro livs på Malmen i Kalmar.

Efter rånet förhörde polisen vittnen.
Foto: Peter Karlsson
Efter rånet förhörde polisen vittnen.

Det var strax före klockan 20.30 som rånet mot butiken, som ligger i korsningen Smålandsgatan/Unionsgatan, inträffade.

Barometern var under kvällen i kontakt med några av de personer som från en plats utanför butiken bevittnade händelsen.

De berättade att de sett en lång, smal maskerad man i 20-årsåldern som med raska steg gått in genom butiksdörren. Efter att ha gått runt ett kort tag gick han fram till kassan och plockade fram något som liknade en pistol.

Polisen var snabbt på plats för att säkra spår.
Foto: Peter Karlsson
Polisen var snabbt på plats för att säkra spår.

Den person som arbetade i butiken gjorde som han blev tillsagd och lämnade över en okänd summa pengar, varefter rånaren försvann västerut på Unionsgatan. Framme vid Linnégatan sågs han springa i riktning mot järnvägsövergången och Bremerlyckan.

– Vi pratade med butiksägaren efter rånet. Han verkade mycket skärrad och vi hjälpte honom att ringa till polisen, berättar två av vittnena.

Enligt Rickard Lundqvist, pressinformatör på polisens ledningscentral, ska ingen person ha blivit skadad i samband med rånet.

En halvtimme efter rånet var polisen fortfarande kvar på platsen och förhörde de inblandade.

– Parallellt pågår bland annat spårning med hundpatrull. Sedan får man initialt göra en teknisk undersökning inne i butiken för att kolla spår, om det finns övervakningskamera, säger Rickard Lundqvist.

Butiken stängde efter rånet.
Foto: Peter Karlsson
Butiken stängde efter rånet.

Vid 23-tiden på torsdagskvällen hade ingen gripits för rånet.

– Nu kommer vi utredningsmässigt att jobba vidare och se om man kan hitta eventuellt misstänkta. Vi tittar på tidigare händelser och studerar vittnesutsagorna och sedan får vi se om vi kommer vidare, säger Rickard Lundqvist.

(Uppdatering 08.30 fredag): Polisen meddelar på morgonen att det inte finns någonting nytt att rapportera gällande rånet. Det finns ingen misstänkt gärningsperson gripen för rånet.