Psykambulans och hälsosamtal - L och C framgångar

Kalmar Artikeln publicerades

De två nya majoritetspartierna i regionen, Centerpartiet och Liberalerna är nöjda. Båda partierna anser sig ha satt klara avtryck i den nya regionbudgeten.

När det stod klart att Centerpartiet och Liberalerna skulle ingå i den nya regionmajoriteten var deras två regionråd, Pierre Edström (L) och Christer Jonsson (C), väldigt tydliga. C och L skulle inte fungera stödpartier till Socialdemokraterna.

När den nya majoritetsbudgeten precis presenterats fick Barometern-OT ett snabbt samtal med just Pierre Edström och Christer Jonsson.

Lyckades ni sätta er prägel på budgeten, kan ni peka på förslag som just ditt parti har lyft fram i förhandlingarna?

– Jag är nöjd, uppriktigt. Vi är tre partier som fört väldigt öppna och bra samtal. Det är ju självklart så att när jag presenterar budgetförslaget för min partigrupp så handlar vår diskussion om hur vi liberaler har lyckats få med vår politik. Min grupp var väldigt nöjd med budgeten, ett litet men konkret exempel är satsningen på en psykiatrisk akutbil, eller psykambulans som vill kallade den när vi motionerade om denna, säger Pierre Edström.

– Jag skulle vilja kalla budgetsamtalen för konkreta och positiva. Vi är tre partier och alla vill vi på något sätta vår prägel på budgeten. Det var inte svårt att komma överens. Ska jag sedan se på budgeten som centerpartist är den stora satsningen på den nära vården och utredningen om att införa hälsosamtal för alla när de fyller 40, 50 och 60 frågor vi drivit länge, fortsätter Christer Jonsson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.