Portugisisk kryssare besöker Kalmar

Kalmar Artikeln publicerades
Ocean Majesty vid Elevatorkajen i Kalmar.
Foto: Per Jakobsson
Ocean Majesty vid Elevatorkajen i Kalmar.

På söndagen fick Kalmar ett kryssningsanlöp när Portugalflaggade Ocean Majesty lade till vid Elevatorkajen.

Det är säsongens andra kryssningsanlöp i Kalmar, som denna gång bjuder sina besökare grått vårväder med regntunga skyar.

Ocean Majesty mäter 135 meter, är 19 meter brett och rymmer 623 bäddar. Kryssningsfartyget trafikerar vanligtvis Medelhavet, men gör nu en vända i Östersjön. På lördagen gästade hon Karlskrona och fram till söndagskvällen ligger fartyget nu förtöjt i Kalmar. Tidigare hamnar på resan mot Kalmar har varit Rönne på Bornholm och Kiel i Tyskland.

Ocean Majesty har på sina tio däck bland annat fem barer, en matsal med drygt 300 platser, diskotek, biosalong och pool på däck.

Vi har tidigare berättat om Ocean Majesty i Barometern:

Ocean Majesty vid Elevatorkajen.
Foto: Per Jakobsson
Ocean Majesty vid Elevatorkajen.

Här kan du läsa mer om kryssningsfartygen som Kalmar vill locka till sig:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.