Polisen vädjar om tips från motionsspåret

Kalmar Artikeln publicerades

Den misstänkta våldtäkten vid motionsspåret i Läckeby är ett högprioriterat brott. Nu vädjar polisen om allmänhetens hjälp för att lösa fallet.

– Tveka inte att kontakta oss. Det räcker med att man har varit på motionsspåret på söndagskvällen. Det kan finnas uppgifter som är mycket värdefulla för oss, säger Lina Isaksson Funke, informationsansvarig vid polisen i Kalmar län.
På tisdagen fortsatte utredningen efter den misstänkta våldtäkten vid motionsspåret i Läckeby. En kvinna i 20-årsåldern har anmält att hon överfölls klockan 21.45 på söndagskvällen.
Under måndagen spärrades delar av området av och polisens tekniker säkrade spår. En särskilt tränad så kallad spermahund kallades till platsen från Malmö.
Genom fynd som hunden hittar kan DNA nu utvinnas som skulle kunna matchas mot en specifik gärningsman.
Under måndagen var kvinnan inte i skick att förhöras. I stället genomfördes för hören på tisdagen.
– Vi har ingen misstänkt för tillfället, säger Magnus Areskog, utredare på polisen i Kalmar.
– Den tekniska undersökningen är inte klar. Nu ska fynden från brottsplats undersökningen analyseras. Det kan ta lite tid.
På tisdagen togs avspärrningarna i området bort. En del andra förhör med boende i närheten har hållits.
Men polisen misstänker att det finns fler som har sett något som skulle kunna vara av värde. Motionsspåret är välbesökt av både löpare och hundägare.
Problemet vid alla uppmaningar till allmänheten att höra av sig är dock att många inte tror att de har något att berätta, menar Lina Isaksson Funke.
– Men det kan vara små detaljer som blir av stor vikt i den fortsatta utredningen.
Rimligtvis måste många ha rört sig i området på söndagen. Det var varmt under dagen och därför är det troligt att löpare tog sig en tur på kvällen i stället.
– Jag tycker att alla som var i området på söndagskvällen ska höra av sig.