Polisen: ”Sluta blinka för att varna andra”

Kalmar Artikeln publicerades
Foto: LENA EHRING

Polisen genomför under veckan en nationell trafikinsatsvecka med inriktning mot kontroller av hastighet och på måndagen utförde polisen i lokalpolisområde Kalmar ett antal kontroller på bland annat södra Öland och i södra delarna av området på fastlandet.

I ett inlägg på Facebook skriver polisen i Kalmar, Öland att många höll hastigheten, dock långt ifrån alla. I samma inlägg uppmanar polisen även bilister som blinkar med syfte att varna andra trafikanter för kontrollerna att sluta med detta.

”Ni varnar även ev påverkade personer, efterlysta personer mfl”, står det i inlägget.

Trafikinsatsveckan pågår till och med den 22 september och målsättningen är att minska antalet dödade och skadade i trafiken genom att sänka medelhastigheten.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.