Polisen: Mycket fylla i natt

Kalmar Artikeln publicerades

Det blev en blöt avslutning på stadsfesten och flera personer omhändertogs för fylla.

– Det har varit en hel del att göra i arresten i natt, säger Anette Norrsén, jourförundersökningsledare på polisen i Kalmar.

Kalmar stadsfest är nu över för i år. Under den avslutande kvällen och natten omhändertog polisen 16 överförfriskade personer enligt lagen om omhändertagande av berusade personer och fyra personer för ordningsstörande enligt polislagens trettonde paragraf.

– I samband med omhändertagandena kan vi räkna in fyra stycken som ska rapporteras för narkotikabrott eget bruk, säger Anette Norrsén.

Det inträffade också några fall av misshandel undr natten. Strax efter tolv på Södra Långgatan skulle en 17-årig kvinna avbryta ett bråk men fick då ett slag med öppen hand av en 21-årig man.

Utöver det är en man i 20-årsåldern också misstänkt för misshandel efter ett bråk vid Baronen på Skeppsbrogatan vid 23-tiden. Mannen misstänks ha sparkat en jämnårig man i bröstet.

Tidigt på söndagsmorgonen anträffade polisen också en man på Norra vägen, som ska ha blivit sparkad i huvudet. Mannen fick föras med ambulans till sjukhus.