Polisen: han blev dödad i hemmet

Kalmar Artikeln publicerades

På tisdagen häktades även den unga kvinnan misstänkt för mord på Göran Lundblad.
Nu är också åklagarens arbetshypotes klar - Göran Lundblad blev dödad i sin bostad.

Den unga kvinnan var märkbart påverkad av allvaret under häktningsförhandlingen i polishuset i Kalmar. Hon tittade ner i bordet bredvid sin försvarsadvokat under tiden tingsrätten snabbt överlade och beslutade om förhandling bakom stängda dörrar.
Sedan väntade en lång överläggning om häktning. Först efter två och en halv timme meddelades beslutet. Åklagare Patrik Sonevang hade begärt häktning för misstanke om mord alternativt anstiftan eller medhjälp till mord. Beslutet baserades på det grövre brottet - misstänkt för mord. Den långa förhandlingen förklarar han med att fallet är komplicerat.
- Det finns mycket att gå igenom. Både vittnesförhör och viss teknisk bevisning, säger Patrik Sonevang.
Och det är just vittnesuppgifter som gjort att polisen fått ett genombrott i utredningen. De senaste dagarnas tekniska undersökning i Göran Lundblads hus i Förlösa har också lett utredningen framåt.
- Tekniker har säkrat spår som ska analyseras och den misstänkte mannen ska höras om det nya man hittat, säger Patrik Sonevang som däremot inte vill gå in på vilket sätt man tror att han bragts om livet. Det kan påverka eventuellt ohörda vittnens historier.
Polis och åklagare är nu angelägna om att komma i kontakt med ytterligare vittnen som kan veta något om händelser i slutet av augusti 2012 i norra Förlösa.
- Det kan handla om både stort och smått, säger han.
Polisen har ännu inte gett upp hoppet om att hitta kroppen men vilka ansträngningar som görs för att hitta den vill Patrik Sonevang inte gå in på.
Den unga kvinnan förnekar brott och all kännedom om mordet. Åtal beräknas vara väckt samma dag som för den jämnårige mannen tingrätten häktades i söndags. Om cirka fyra veckor, 18 juli klockan 11.00.