Vittnen söks efter överfallsvåldtäkt i en park

KALMAR Artikeln publicerades
Stensbergsparken på måndagskvällen.
Stensbergsparken på måndagskvällen.

En kvinna i 25-årsåldern blev överfallen och våldtagen av två män i Stensbergsparken på måndagskvällen. Nu söker polisen vittnen.

Det var vid 20.30-tiden på måndagskvällen som en kvinna i 25-årsåldern gick igenom Stensbergsparken, som ligger i närheten av sjukhuset i Kalmar.

Hon passerade då två yngre män som satt på en bänk. När hon hade gått förbi männen gick de ikapp henne och drog ner henne på marken. De våldtog sedan kvinnan.

– Det verkar som om de blev skrämda av något för de avbröt och försvann. De cyklade från platsen, säger Robert Loeffel, presstalesman för polisen i Region syd.

Gärningsmännen bedöms vara i 15-20-årsåldern. De ska ha haft på sig mörka kläder och haft huvor uppdragna över huvudena. Allt enligt initiala vittnesuppgifter från kvinnan.

Polisen efterlyser en kvinna med en liten hund.

– Den var så liten att hon kunde bära den under armen. Vi vill gärna prata med den här kvinnan, säger Robert Loeffel.

Det var kvinnan med hunden som hittade den 25-åriga kvinnan i parken och hjälpte henne till sjukhuset.

Sjukhuset larmade polisen vid 21-tiden på kvällen och under natten har tekniker varit på plats och sökt av parken. Polisen har även haft spermasökhundar till hjälp.

– Vi säger aldrig om vi har hittat några spår i det här läget. Men vi har inga misstänkta så här långt, säger Robert Loeffel.

Den 25-åriga kvinnan uppges ha fått en del mindre blessyrer och vara väldigt chockad. Hon har förhörts av polisen i ett initialt skede.

Nu vill polisen ha allmänhetens hjälp. Man söker efter vittnen som har rört sig i det aktuella området från 20-tiden på måndagskvällen.

– Vi vill att man hör av sig oavsett om man har sett någon i parken eller inte. Om någon har passerat parken och inte sett männen där så kan vi snäva av tidsspannet. Man ska inte tveka om att höra av sig, säger Robert Loeffel.

Vet du mer? Tipsa oss på webb@barometern.se!