Packhuset jubilerar – och firar med rekordår

Kalmar Artikeln publicerades
Hotel Packhusets vd AnnaLena Bergvall förbereder för 30-årsfirande av hotellet med gästerna.
Foto:Mats Holmertz
Hotel Packhusets vd AnnaLena Bergvall förbereder för 30-årsfirande av hotellet med gästerna.

Clarion Collection Hotel Packhuset i Kalmar fyller 30 år. Det ska man fira med sina gäster.

– Det blir överraskningar hela veckan, säger hotellchefen AnnaLena Bergvall.

På hösten 1986 öppnade Packhuset sitt hotell när samtidigt Baronen höll på att byggas om till köpcentrum.

– Vi kom till samtidigt som Hamnkrogen och skulle vara ett attraktivt affärshotell i bra läge, berättar AnnaLena Bergvall som tog över hotellet 2003.

Mycket har hänt sedan starten. Hotel Packhuset har i dag växt med ytterligare 19 rum och har 87 rum att erbjuda. Och efterfrågan på hotellet är stor.

– Senaste två åren har vi tagit stora steg – vi har renoverat och uppgraderat oss på flera sätt. 2015 slog vi rekord i elva månader av tolv och trodde det skulle bli svårt att överträffa i år – men vi kommer faktiskt att öka omsättningen med ungefär två miljoner kronor i år, säger AnnaLena Bergvall.

Den stora förklaringen är Kalmars uppsving som sommarstad. Ökad turistström på grund av allt fler evenemang spiller över på alla aktörer – även Hotel Packhuset.

– Det är extremt glädjande att vara en del av Kalmars utveckling på sommaren. Men vi har cirka 80-procentig beläggning även på vintern, säger hotellchefen.

Under denna vecka kommer 30-årsfirandet märkas för hotellets gäster på flera sätt.

– Det kommer att bli tårtkalas och dessutom kommer vi lägga guldkuvert i ett av rummen där vi erbjuder en övernattning hos oss för ett extremt förmånligt pris, förklarar AnnaLena Bergvall.