Ordinarie sköterskor känner sig bortprioriterade

Kalmar Artikeln publicerades
”Vi har en tystnadskultur i Landstinget i Kalmar län som gör att man inte riktigt får säga vad man tycker, tänker och behöver. Man ska vara väldigt positiv hela tiden. Det är bara det som är positivt som landstinget vill att man outar”, säger Vårdförbundets ordförande Tora Elfversson Dahlström.
”Vi har en tystnadskultur i Landstinget i Kalmar län som gör att man inte riktigt får säga vad man tycker, tänker och behöver. Man ska vara väldigt positiv hela tiden. Det är bara det som är positivt som landstinget vill att man outar”, säger Vårdförbundets ordförande Tora Elfversson Dahlström.

Missnöjet jäser bland de ordinarie sjuksköterskorna på medicinkliniken. För dem finns det bara en lösning - lönerna måste höjas.

– Vi är i en situation där det inte är någon som vill jobba här, säger en sjuksköterska.

Barometern-OT har tidigare berättat om krisen på medicinkliniken.

I tisdagstidningen avslöjade vi att klinikens akuta brist på sjuksköterskor gör dem tvungna att anlita ytterligare hyrpersonal redan de närmaste veckorna.

Personalbristen har skapat en påfrestande arbetssituation som har gjort att flera anställda har sagt upp sig.

Enligt Vårdförbundets ordförande, Tora Elfversson Dahlström, finns det flera anledningar. Det kan handla om att vissa måste ansvara för människors liv och hälsa trots att de inte har specialkunskaperna som krävs, att lönen är för låg, att man inte hinner äta och ta rast eller att man inte känner sig sedd och lyssnad till.

– Vi har en tystnadskultur i Landstinget i Kalmar län som gör att man inte riktigt får säga vad man tycker, tänker och behöver. Man ska vara väldigt positiv hela tiden. Det är bara det som är positivt som landstinget vill att man outar, säger Tora Elfversson Dahlström.

”Vi är i en situation där det inte är någon som vill jobba här. Då måste man vara rädda om oss som är kvar”

Under sommaren har situationen varit särskilt kritisk. Så här säger en av medicinklinikens sjuksköterskor till Barometern-OT:

– Det har varit ett oerhört högt tryck. Man går hela tiden från jobbet med en känsla av att man inte räcker till och det är jättejobbigt.

Vad hade krävts för att bli av med den känslan?

– Det hade behövts fler kollegor, och då måste man göra medicinkliniken attraktiv igen. Det gör man inte genom att ta in bemanningssjuksköterskor. Det enda vi som är kvar känner då är att vi också måste bli bemanningssjuksköterskor. Det är enda sättet för oss att höja vår lön.

Bemanningspersonalens lön sticker i ögonen på de ordinarie anställda. Samtidigt som sjuksköterskelönerna inte höjs anlitas hyrsköterskor som tjänar det dubbla. Enligt flera sjuksköterskor har bemanningspersonal dessutom en särställning på arbetsplatsen vad det gäller exempelvis arbetstider, något som gör att de som redan arbetar för landstinget får dra tunga lass.

– Vi är i en situation där det inte är någon som vill jobba här. Då måste man vara rädda om oss som är kvar, säger en sjuksköterska.