Öppet i Kalmar för att rösta – i Falun

KALMAR Artikeln publicerades

I mars och april tar Kalmar kommun emot förtidsröster – för kommunfullmäktige i Falun.

Under sju dagar kommer eventuella Falunbor som håller till i Kalmar att kunna rösta i kommunens kontaktcenter. Anledningen är att det blir omval till kommunfullmäktige i Dalakommunen. 126 röster till höstens val i Falun levererades inte till valnämnden i tid och räknades aldrig. Nu har valprövningsnämnden beslutat att valet ska upphävas eftersom de oräknade rösterna troligtvis påverkat valutgången.

Valet gäller bara Falun, men samtliga Sveriges kommuner måste erbjuda förtidsröstning. Endast personer som är folkbokförda i Falun får rösta.

FAKTA

Då går det att förtidsrösta i Kalmar

28 mars, 08.00-16.00

29 mars, 08.00-15.00

1 – 4 april, 08.00-16.00

5 april, 08.00-15.00

Kontaktcenter, Stadshuset

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.