Insändare

Oförklarligt att Carlsson fick uppdraget

Kommunsammanslagning Artikeln publicerades
Stefan Carlsson, Kalmar läns tidigare landshövding, gjorde utredningen kring kommunsammanslagningen.
Stefan Carlsson, Kalmar läns tidigare landshövding, gjorde utredningen kring kommunsammanslagningen.

Ölands röstberättigade placerade Stefan Carlssons så kallade utredning direkt i papperskorgen. De röstade nej till samgående. Förmodligen beroende av att Carlsson vid flera tillfällen tidigare, uppvisat ett mycket dåligt omdöme i tidigare uppdrag.

Att omdömet inte är bättre nu framgår av artikel i Barometern. Där tillåter han sig att peka finger åt väljarna, att dom inte skulle förstå sitt eget bästa. Som argument gömmer han sig bakom S-politikerna Matilda Wärenfalk Mörbylånga kommun och Ilko Corkovic Borgholms kommun var positiva för en sammanslagning. Vad beställarna av "undersökningen" och ledande S-politiker på Öland anser, skall inte en opartisk utredare ta hänsyn till.

Stefan Carlsson blev avskedad som länets landshövding av regeringen på grund av dåligt omdöme. Han har i april i år varit aktuell som styrelseordförande i kommunägda IT-bolaget Inera, ett jobb som han senare tvingades tacka nej till då han inte hade fackens förtroende.

Det är därför oförklarligt att han fick leda utredningen.

Förtroende och gott omdöme är något är något man kan förtjäna. Stefan Carlsson har inte visat de kvaliteter som fordras för en opartisk utredning av ett så viktigt uppdrag som samgående mellan kommuner.

 

Roland Johnsson

Sommmarölänning och 10-årig jurymedlem i Årets Ölänning

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.