Nytt toppjobb för bankchef

Kalmar/Valetta Artikeln publicerades
Karin Mattsson lämnar kontorschefsjobbet på Swedbank i Kalmar för att bli biträdande regionchef i Swedbanks nya södra region.
Foto:Anders Johansson
Karin Mattsson lämnar kontorschefsjobbet på Swedbank i Kalmar för att bli biträdande regionchef i Swedbanks nya södra region.

Swedbank organiserar om ooch skapar ny regionindelning. Karin Mattsson från Kalmar blir ny biträdande chef för södra regionen.

Mattsson har fram till nu jobbat som kontorschef för Swedbank på Kvarnholmen, men kommer nu alltså att lämna för en större uppgift.

– Det blir naturligtvis en jätteutmaning och väldigt spännande. Jag brinner för utveckling och Swedbank utvecklas alltid väldigt fort eftersom vi måste tillmötesgå våra kunder. Den här förändringen görs för att vi ska bli effektivare och bättre i hela organisationen, säger Karin Mattsson.

För tillfället befinner hon sig på semester på Malta, men redan på måndag kommer hon att börja den nya tjänsten.

Jobbet som biträdande regionchef är en nyinrättad tjänst när Swedbank nu organiserar om sina regioner. Tidigare tillhörde Kalmar län den östra regionen med Östergötland och Småland, men från och med i höst kommer Småland att tillhöra den södra regionen med Skåne, Halland och Blekinge.

– Det blir en väldigt stor region med många enskilda kontor och även kontor i Danmark. Fem regioner blir nu fyra. Skälet är att organisationen ska bli mer effektiv, förklarar Anette Ringius på Swedbanks informationsavdelning.

Karin Mattsson kommer att jobba tillsammans med regionchefen Peter Nordblad. Huvudorten för södra regionen blir Malmö.

– Vi känner varandra sedan tidigare men har inte jobat ihop förut, säger Karin Mattsson som kommer att bo kvar i Kalmar även fortsättningsvis

– Det kommer säkert bli en del resande. Men vi kommer sätta oss ner nästa vecka och diskutera igenom vilken rollfördelning och vilka geografiska områden vi ska ha ansvar för sinsemellan. Det som känns extra kul är att någon från Kalmar får en betydande roll i den här nya regionen – och jag brinner verkligen för Kalmar, säger hon.

Karin Mattsson blev kontorschef i Kalmar i oktober 2015. Före det var hon ansvarig för bankens företagsmarknad i fem år. Karin Mattsson har också varit vd för tidningen Östra Småland och jobbat flera år på Handelsbanken.

Vem som tar över kontorschefsjobbet i Kalmar är inte klart. Tills vidare kommer företagsmarknadschefen Magnus Johansson att kliva in som tillförordnad kontorschef.

– Det blir en väldigt bra lösning för kontoret i Kalmar, säger Karin Mattsson.

Fakta

Swedbank

Swedbank är Sveriges största affärsbank med drygt 13 500 anställda.

Banken omsätter 37 miljarder kronor och har tillgångar på 2 149 miljarder kronor.

Koncernchef är Birgitte Bonnesen.

Visa mer...