Klart: Nytt lopp till Kalmar nästa år

Kalmar Artikeln publicerades
Action Run har arrangerats i flera andra städer tidigare. Nu är det Kalmars tur.
Action Run har arrangerats i flera andra städer tidigare. Nu är det Kalmars tur.

I maj får Kalmar ett nytt lopp, ett hinderlopp med två svårighetsgrader. Bansträckningen är inte avslöjad än, men starten kommer att gå från Kalmar slott.

Det blir den 25 maj som Action run får premiär i Kalmar. Det är ett hinderlopp som har arrangerats på flera olika platser tidigare. Hittills har tre städer avslöjats inför nästa år: Borås, Kalmar och Malmö. Ytterligare tre datum är offentliggjorda, men inte vilka platser det gäller.

Det finns en femkilometersbana med 30 hinder och en åttakilometersbana med ytterligare tio hinder.

Den exakta bansträckningen i Kalmar är inte offentlig än - arrangören har bara gått ut med att det blir start vid Kalmar slott och målgång på Larmtorget.

För tre år sedan testade Borås Tidnings reporter loppet i Borås. Se hur det gick här:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.