Nya återvinningscentralen i Kalmar öppnas 30 juni

Kalmar Artikeln publicerades

Bygget är snart klart. Fredagen den 29 juni invigs Kalmars nya återvinningscentral i Flygstaden – och på lördagen den 30 juni öppnas portarna för allmänheten.

Som Barometern tidigare har berättat ska den gamla återvinningen i Tegelviken stängas, och en ny toppmodern och mer väldisponerad anläggning öppnas på Logistikvägen i Flygstaden.

Klockan 13 fredagen den 29 juni är det officiell invigning av den nya anläggningen, under ledning av kommunalrådet Johan Persson (S) och förbundsdirektionens ordförande Steve Sjögren (S).

För den som vill premiärslänga avfall dröjer det dock till lördagen innan detta kan ske. Klockan 9 öppnas grindarna för allmänheten.

”Vi kör öppet hus och bjuder på fika under hela dagen fram till klockan 16.00”, meddelar KSRR i ett pressmeddelande på onsdagen.

Sista öppetdagen för återvinningen i Tegelviken blir den 29 juni.

– Den nya anläggningen kommer dels att bli större, men även mer lättillgänglig för besökaren. I Tegelviken är man tvungen att backa runt många gånger för att komma rätt. Den nya anläggningen är utformad som en avlång hästsko så att man bara behöver köra åt ett håll, har Ulrika Bergström, kommunikationsansvarig på KSRR, tidigare berättat för Barometern.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.