Ny butik etablerar sig i Kvasten: ”Många bitar föll på plats”

Kalmar Artikeln publicerades
Till hösten är det premiär för en ny butik i Kvasten, och lokalen håller på att göras i ordningen inför öppningen i september.
Foto: Amanda Saveland
Till hösten är det premiär för en ny butik i Kvasten, och lokalen håller på att göras i ordningen inför öppningen i september.

Idén kom till för ett och ett halvt år sedan. Nu har det blivit dags för heminredningsbutiken att flytta in i sin första lokal.

I slutet av september kommer en nystartad butik öppna upp i Kalmar. Det handlar om en heminredningsbutik med fokus på ett ”brett och roligt sortiment” av bland annat husgeråd, porslin och presenter som flyttar in i Kvasten-huset.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att etablera vår första butik i Kalmar och hoppas och tror att mottagandet kommer bli positivt, säger Sebastian Westerlund, ägare till den nystartade butiken Sakligheter.

Affärsidén uppstod för ungefär ett och ett halvt år sedan. Att kunna förverkliga konceptet har sedan varit något som successivt arbetats fram, säger Sebastian Westerlund.

I nuläget håller lokalen på 300 kvadratmeter inne i gallerian på att göras i ordning inför öppningen. Att det blev just Kvasten som valet föll på har enligt Sebastian Westerlund flera anledningar.

Sebastian Wiklund.
Foto: Amanda Saveland
Sebastian Wiklund.

– Dels är det ju så att jag är ifrån trakten, bor i Kalmar och har haft andra verksamheter här. Sedan är det ju en attraktiv stad där det händer mycket, med en fin handel och ett bra läge. Vi fick också en bra kontakt med hyresvärden, så det var många bitar som föll på plats.

Den nya butiken kommer även generera några nya arbetstillfällen.

– Vi la ut tjänsterna i fredags och initialt är det fem tjänster vi letar efter, säger Sebastian Westerlund.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.