Nu är parkeringsautomater uppsatta

Kalmar Artikeln publicerades
3 bilder

Sedan den 1 oktober har parkeringsavgiften börjat gälla på Bremerlyckan. Från och med den 1 november är det avgift som gäller även på Ängö.

– Vi mjukstartar lite grann, säger Stefan Larsson, enhetschef på samhällsbyggnadskontoret.

Kommunens arbete med att sätta upp skyltar och parkeringsautomater på Ängö har pågått under de senaste veckorna. Nu är samtliga automater uppsatta och sedan den 9 oktober är föreskrifterna klara

– Automaterna är det sista som kommit upp. Men vi mjukstartar lite grann och har ingen övervakning än för avgifterna. Den 1 november blir det officiellt på Ängö, säger Stefan Larsson, enhetschef på samhällsbyggnadskontoret.

Reaktionerna har varit blandade gällande parkeringsavgifterna. Framför allt har debatten handlat om den nya parkeringen på grönytan på Ängö.

– Annars är det ungefär 50/50 som tycker det är bra eller dåligt. Vi kommer att skicka ut mer information till Ängöborna i god tid innan den 1 november. Vi har förståelse för om folk inte söker boendetillstånd förrän månadsskiftet, säger Larsson.

Sedan den 1 oktober är parkeringsavgifterna i gång på Bremerlyckan och tidigare har parkeringsavgifter införts på Malmen, Norrgård och i Gamla stan.