Mortensen laddad för landskamp: ”Ska njuta”

Kalmar/Stockholm Artikeln publicerades
Björn Mortensen är speaker i kvällens landskamp mot Danmark.
Foto: Montage
Björn Mortensen är speaker i kvällens landskamp mot Danmark.

När svenska landslaget i kväll genrepar mot Danmark på Friends Arena inför det stundande VM-slutspelet är det Björn Mortensens röst som kommer att klinga ur högtalarna.

– Jag ser fram emot det som komma skall, säger han.

När Barometern når den rutinerade Ironman-speakern på lördagsmorgonen hade han precis suttit och läst på lite om körschemat och skulle ut och gå en runda på arenan.

Han ser fram mot att representera svenska fotbollsförbundet i ett av de större evenemangen i landet.

– Men det är ingen skillnad i nervositet mot något annat gig. Det är bara lite mer regisserat, lite mer uppstyrt och väldigt mycket större organisation bakom, säger han.

Klockan 13 väntar ett regimöte, som enligt Mortensen blir välfyllt, eftersom det det är mycket folk bakom produktionen.

– Det är som normalt fast uppskruvat några varv, säger han.

Vad blir största utmaningen i kväll?

– Att njuta av stunden och faktiskt bara vara där och då och låta allting hända. Det är riktigt, riktigt, roligt att kunna få vara där och bara vara speaker-Björn.

Normalt är Roberto Vacchi speaker vid landslagets hemmamatcher men tack vare sina insatser i Ironman Kalmar fick Björn Mortensen chansen. Framöver kommer han också att vara speaker i matchen mot Peru på Ullevi den 9 juni.

– Som det är nu är jag ersättare för Vacchi, sedan får man se vad framtiden har i sitt sköte. Man har tvåårskontrakt så det blir nog inte mer i år, säger Mortensen.