Misstänkt smitare läste om sig själv i tidningen

Kalmar Artikeln publicerades

När en man läste i lokala medier att han misstänktes för brott efter att han kört på en cyklist med bilen kontaktade han polisen. Han kände inte igen sig i händelsebeskrivningen.

På tisdagen krockade en bilist och en cyklist på Hansa City. Tidningen rapporterade om att den påkörda kvinnan fördes till sjukhus och att bilisten misstänks ha smitit från platsen. Polisen rubricerade händelsen som vållande till kroppsskada och olovligt avvikande från trafikolycksplats.

Bilisten läste sedan om händelsen, som flera medier rapporterade om, och ringde till polisen när han förstod att han var misstänkt för brott.

– Han kände inte igen sig i beskrivningen. Därför kontaktade han polisen och lämnade in sin version i efterhand, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

– Bilisten säger att han stannade och hjälpte kvinnan och att allt verkade okej. Han upplevde att han kunde lämna platsen.

Generellt ska man stanna på platsen tills det är blåljuspersonal är på plats, i annat fall lämna sina personuppgifter till den man har krockat med. Det hade mannen inte gjort, men efter samtalet vet polisen åtminstone vem den misstänkte är.

Nu får polisens utredning visa huruvida mannen har gjort sig skyldig till brott eller inte.