Misstänkt klädtjuv fritogs med våld

Kalmar Artikeln publicerades
Foto: Mats Holmertz

När klädtjuven upptäcktes blev hon tagen till ett annat rum av personalen. En våldsam man ska då ha rusat in i butiken och fritagit kvinnan.

Enligt en polisanmälan ska en kvinna ha försökt stjäla kläder från Stadsmissions butik på Amerikavägen i Berga industriområde. Personalen upptäckte det och sprang efter kvinnan. När de fick tag på henne fördes hon in på ett kontor i butiken. Väl inne på kontoret ska kvinnan börjat prata på ett främmande språk och visat att hon inte hade några pengar.

När personalen gjorde det tydligt att de tänkte ringa polisen tog kvinnan fram pengar för att betala för varorna. Innan hon hann det hörde personalen oljud från butiken. En man ska då, enligt polisen, ha rusat in i butiken för att komma till kvinnan på kontoret. På vägen ska mannen ha knuffat till en volontär, som föll så illa att denne slog huvudet i en ställning och behövde åka till sjukhuset med ambulans.

Mannen ska även ha slagit sönder dörren in till kontoret med sin knytnäve och därefter ha armbågat en anställd i bröstet innan han hämtat den misstänkta kvinnan. Tillsammans sprang de ut från Stadsmissionen, utan några varor.

Paret är misstänkt för två fall av misshandel, skadegörelse och stöld. Det ena fallet av misshandel kan komma att ändras till främjande av flykt. Polisen har uppslag för att arbeta vidare med vilka paret kan vara.

På måndagen meddelade polisen att mannen har hittats, och att han har anhållits misstänkt för främjande av flykt och misshandel.