Misstänkt för mordförsök gripen med kniv flera gånger

Kalmar Artikeln publicerades

Vid två tillfällen under halvåret innan mordförsöket i Berga centrum i maj greps den misstänkte 21-åringen med fällknivar i samma storlek som den som användes vid mordförsöket. På fredagen startade rättegången.

Det var i maj i år som han misstänks ha knivhuggit en annan man. Kniven träffade hjärtat och det fanns fara för den andre mannens liv. Men på fredagen gick rätten närmast in på brott som 21-åringen ska ha begått innan dess.

I september förra året såg polisen hur en person helt kort besökte adressen där 21-åringen bodde. Efter en överlämning av något lämnade personen platsen och kunde senare gripas med narkotika som han uppgav att han hade köpt på platsen. 21-åringen och två andra män som befann sig i bostaden greps.

21-åringen minns den kvällen, men säger att han inte har sålt något och att han inte känner den andre mannen. Den andre mannen hörs inte i rätten förrän på måndag.

I januari i år såg en polispatrull mannens bil i närheten av Orrefors. Den enda som befann sig i bilen när den stoppades var 21-åringen, som inte har körkort. Han hävdade direkt att någon som han inte vill namnge körde bilen. Han sade också att den narkotika, våg och telefon som hittats ”på kastavstånd” från bilen inte tillhör honom. Den narkotika som polisen hittade i hans jacka och spår av i hans urin erkänner han. I bilen hade han också en kniv, som han erkänner är hans. Han hävdar att han har skäl att ha den, han använder den vid grillsäsong. Varför han hade den i januari kan han inte förklara.

Åklagaren pekar i rätten på vilken typ av kniv det är. En fällkniv med åtta centimeter långt blad. Just den här kniven finns det spår av narkotika på.

I april kallades polis till Centralstationen i Kalmar eftersom 21-åringen var där och verkade påverkad. Han bar en kniv även vid detta tillfälle, en fällkniv med ett åtta centimeter långt blad.

På fredagen hann åklagaren även med att berätta sin version av vad som hände den där söndagen i maj när en man i 20-årsåldern knivhöggs och fick livshotande skador. Den misstänkte 21-åringen hävdar nu att kniven inte är hans och att han inte är skyldig. Han har i förhör vid olika tillfällen berättat alltifrån att han inte varit i Berga centrum till att han slängde kniven på precis det ställe där den hittades av en man som klippte gräset.

På måndag fortsätter rättegången med att målsägande, vittnen och den misstänkte ska höras.