Miljonregn över Kalmar Science Park

Kalmar Artikeln publicerades
Kalmar Science Parks vd Louise Östlund kan räkna in nya miljoner till bolaget.
Foto:Johanna Eriksson
Kalmar Science Parks vd Louise Östlund kan räkna in nya miljoner till bolaget.

Kommunala affärsutvecklaren Kalmar Science Park har tilldelatas flera miljoner kronor för att utveckla sin verksamhet kommande år. Pengarna kommer från såväl Regionförbundet, Reginala Fonden och Vinnova.

Kalmar Science Parks företagsinkubator har nu tagit ytterligare ett kliv och blivit utsedd till en av Sveriges Excellens-inkubatorer. För det får man en miljon kronor från Vinnova under 2018 för främjande insatser till sina inkubatorbolag.

– Det innebär att vi är en av de högst rankade inkubatorerna i Sverige, säger Kalmar Science Parks vd Louise Östlund.

Vad miljonen kommer att användas till är inte klart – annat än att det blir för fler främjande insatser för bolagen. Stödet har också en möjlighet till förlängning över 2019.

– Direkt efter semestrarna kommer vi att sätta oss ned och planera vilka aktiviteter det handlar om under det regelverk som vi måste uppfylla, men en sak är klar och det är att pengarna definitivt kommer att göra skillnad, säger Louise Östlund.

Nyligen beviljades Kalmar Science Park även 5,2 miljoner kronor under en treårsperiod från Regionala fonden och Regionförbundet i Kalmar län för att utveckla klustret Digital Business.

– Det är oerhört glädjande och en del i satsningen kommer vara att vi heltidsanställer en person med fokus på digitala affärer, en som kan branschen och hur den ska utvecklas. Efter semesterarna kommer vi gå ut med den annonsen, avslöjar Louise Östlund.