Mellanstadieelever spelar in julkalender

Kalmar Artikeln publicerades

I höst ska Byteatern och mellanstadieelever i Kalmar spela in en julkalender tillsammans.

Julkalendern heter Vännerna och den magiska boken och består av tjugofyra avsnitt som ska gestaltas och filmas ute på skolor i Kalmar.

Handlingen kretsar kring flickan Stella, som via en magisk bok hamnar i ett spännande äventyr tillsammans med sina vänner.

Rollerna gestaltas av elever som även agerar ljud-, ljus- och kameratekniker. Filmen kommer att spelas in med hjälp av en surfplatta och en greenscreen.

– Tanken är att varje karaktär kan spelas av tjugofyra olika barn från olika klasser, så att så många elever som möjligt kan delta. Detsamma gäller även de andra viktiga funktionerna bakom kameran. I bästa fall får vi en klass per avsnitt, men samma klass kan även göra flera avsnitt. Alla ska kunna vara med och känna sig delaktiga, säger teaterpedagog Helena Roditou-Andersson i ett pressmeddelande.

Med start den 1 december kommer julkalender sedan gå att följa på en stängd Youtubekanal som alla lärare i Kalmar kommun får tillgång till.

Projektet är en del av KlaB, ett samarbete mellan Kalmar kommun, Byteatern, Länsmuseet och ateljén på konstmuseet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.