Stort engagemang efter branden i Berga: ”Berör många”

KALMAR Artikeln publicerades
Brandtekniker var på plats i Berga centrum efter branden.
Foto: Mats Holmertz
Brandtekniker var på plats i Berga centrum efter branden.

I veckan väntar flera nya förhör i utredningen om Bergabranden. Polisen är nöjd med allmänhetens vilja att hjälpa till.

– Vi har fått ett bra gensvar, säger förundersökningsledaren Håkan Wessung.

Polisen tror fortfarande att branden som ödelade delar av Berga centrum i början av mars var anlagd. Misstankarna har varken stärkts eller försvagats hittills under utredningen, säger Håkan Wessung.

– De har varit på samma nivå hela tiden. De provsvar vi fått hittills pekar inte på någonting annat heller. Men jag vill inte uttala mig om vad det är som får oss att tro att branden var anlagd.

Fortfarande väntar polisen in ett antal svar från Nationellt forensiskt centrum gällande den tekniska undersökningen av brandplatsen.

– Det har kommit in några svar, men det är för tidigt att säga något mer om dem nu. Vi väntar på att få resten så att vi kan se helheten.

Vet ni var branden startade?

– Vi har en uppfattning om det, men jag kan inte uttala mig om det i nuläget.

Under veckan väntar flera nya förhör med vittnen. Håkan Wessung säger att polisen märkt av att branden engagerar och att det finns en stor vilja att hjälpa utredningen framåt.

– Det blir nog så vid en sådan här händelse som berör många, många återupplever det trauma som var vid den förra branden.

Ännu finns dock ingen misstänkt i utredningen.

– Bränder är svåra att lösa med tanke på att spår förstörs i elden. Men det är klart att vi fortfarande tror på det här. Utredningen har hög prioritet och nu ska vi snabbt få ordning på alla utredningsuppgifter så att vi kan bilda oss en uppfattning om hur vi ska gå vidare, säger Håkan Wessung.

LÄS MER OM BERGABRANDEN: